ОСТАННІ НОВИНИ

Нардеп Герасимов уникнув покарання за незадекларовану віллу в Іспанії

Наталя Дуляба

|

15 листопада Апеляційна палата ВАКС звільнила нардепа від ЄС Артура Герасимова від відповідальність за незадекларовану віллу в Іспанії, якою він володіє разом із дружиною. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Так, Апеляційна палата ВАКС скасувала вирок, винесений Артуру Герасимову 17 серпня, та звільнила його від кримінальної відповідальності, передбаченої ст 1. 366-2 ККУ (декларування недостовірної декларації).

Таке рішення ухвалили, оскільки на момент розгляду апеляційних скарг сплив строк давності притягнення до кримінальної відповідальності.

«Підставою для закриття провадження стало клопотання народного депутата та його захисників, а також їхня відмова скористатись правом на повний судовий розгляд, у ході якого суд має встановити винуватість або невинуватість особи. Ця підстава дозволяє суду в більш спрощеній формі завершити кримінальне провадження при відповідній згоді особи», – йдеться у повідомленні.

Водночас у САП додають, що ця підстава звільнення нардепа від кримінальної відповідальності не є реабілітуючою.

Про елітну нерухомість чинного нардепа від ЄС Артура Герасимова стало відомо після журналістського розслідування. Після нього НАЗК встановило, що політик справді не вніс до виправленої декларації за 2020 рік відомості про двоповерхову віллу та паркомісце в Іспанії. Вартість цієї нерухомості оцінили в 252 тисячі євро, нею нардеп володіє разом зі своєю дружиною.

Крім того, Герасимов не задекларував 1 657 доларів, що були розміщені на рахунках в одному з українських банків.

17 серпня 2023 року колегія суддів ВАКС визнала його винним у внесенні завідомо недостовірних даних до декларації (ч. 1 ст. 366-2 ККУ) і призначила 51 тисячу грн штрафу, а також позбавила депутатського мандату на рік. Разом із тим суд звільнив Артура Герасимова від покарання у зв’язку із закінченням строків давності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *