ОСТАННІ НОВИНИ

Любителю Путіна зі Львова переглянули вирок

Наталя Дуляба

|

Львів’янин, який підтримував Путіна й вторгнення Росії, заперечував існування України як держави, отримав замість 6 місяців два роки тюрми. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про 57-річного мешканця Львова, який під час телефонних розмов з товаришем заявляв про підтримку Росії. Зокрема він визнавав правомірною збройну агресію проти України розпочату у 2014 році та виправдовував дії російської армії.

Окрім цього, чоловік підтримував відверту антидержавницьку, антиукраїнську та проросійську позицію. Під час чергової розмови на російській мові стверджував, що «Буча – це такий же фейк, як і все інше», а в судовому засіданні сказав, що «України як держави не існує, немає української нації», та що він любить Путіна.

Як додають в обласному управлінні СБУ, слідство зафіксувало, що зловмисник також погрожував своєму проукраїнському знайомому розправою.

На питання співрозмовника: «Если мы с тобой встретимся, ты в меня будешь стрелять?» львів’янин відповів досить радикально: «Я клятву давал Cоветскому Cоюзу и служить буду Cоветскому Cоюзу. По-этому, я тебе уже сказал, даже не сомневайся».

Суд першої інстанції визнав львів’янина винним за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників) і призначив 6 місяців арешту.

Втім прокурори подали апеляцію, оскільки вважали призначене покарання надто м’яким та просили призначити більш суворе покарання, яке відповідатиме ступеню тяжкості вчиненого злочину.

Апеляційний суд скасував попередній вирок і призначив новий – 2 роки позбавлення волі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *