ОСТАННІ НОВИНИ

Доцент університету був російським корегувальником

Наталя Дуляба

|

Спецслужби викрили 49-річного доцента одного з харківських університетів, який був корегувальником вогню росіян. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Науковця спіймали у Харкові. Встановлено, що 49-річний доцент одного з харківських університетів був агентом Головного управління Генштабу Збройних Сил Росії (відомого як гру).

Його росіяни завербували після початку повномасштабного вторгнення, зрадник коригував ракетно-артилерійські удари РФ по військовій та критичній інфраструктурі Харкова.

«Серед основних завдань ворожого агента була фіксація наслідків ракетних та артилерійських ударів по одному з оборонних підприємств Харківщини, яке багато разів піддавалося обстрілам з боку російсько-окупаційних військ. Також зловмисник відслідковував маршрути переміщення підрозділів ЗСУ та локації логістичних складів, у тому числі з боєприпасами та амуніцією українських воїнів», – йдеться у повідомленні.

Крім того, російський агент відстежував у Харкові діяльність іноземних волонтерських організацій.

За матеріалами слідства, він передавав розвіддані до російського ГРУ через месенджер у вигляді текстових повідомлень та відміток на електронних картах.

Затримали зрадника у його ж власному домі. Під час обшуків вилучено мобільний телефон та комп’ютерну техніку із доказами його співпраці з агресором.

Харківському доценту оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Розслідування триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *