ОСТАННІ НОВИНИ

У Самборі директор школи заплатить 340 тис. грн за незаконне звільнення педагога

Андрій Котенський

|

Колишній керівник одного із закладів загальної середньої освіти Самбірської територіальної громади сплатить до бюджету 340 тис. грн за незаконне звільнення педагога. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Судом задоволено позов Самбірської окружної прокуратури про повернення до місцевого бюджету коштів, виплачених внаслідок незаконного звільнення працівника.

Встановлено, що за наказом керівника одного із закладів загальної середньої освіти Самбірської територіальної громади педагогічний працівник була звільнена. Проте рішенням суду задоволено позовні вимоги освітянки про її поновлення на посаді та виплату коштів за час вимушеного прогулу. Як наслідок, незаконно звільненій працівниці з місцевого бюджету відшкодовано 340 тис. грн.

Прокуратура звернулась до суду з позовом в порядку регресу. Відповідно до останнього експосадовець, який допустив незаконне звільнення працівника зобов’язаний сплатити шкоду заподіяну з його вини. Суд погодився з доводами прокурора та задоволив позов в повному обсязі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *