ОСТАННІ НОВИНИ

До переправи ухилянтів за кордон мешканець Львівщини залучив криміналітет

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці викрили чергову схему нелегальної переправи за кордон чоловіків призовного віку, її організував 51-річний житель Самбірщини за підтримки криміналітету. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Як встановили правоохоронці, 51-річний житель Самбірщини взявся переправити військовозобов’язаного чоловіка через державний кордон України у Республіку Молдова, а звідти – до однієї з країн Євросоюзу.

Свої «послуги» він оцінив у 10 000 доларів. За ці кошти зловмисник повинен був переправити потенційного призовника за межі України в обхід контрольно-пропускних пунктів, а потім виготовити йому документи для виїзду в одну з країн Євросоюзу.

Як додають в обласному управлінні СБУ, для реалізації цієї схеми ділок заручився підтримкою місцевого криміналітету та спільно з ним забезпечував ухилянтам коридор втечі за кордон.

Організатора спіймали на «гарячому» під час отримання 5000 доларів. Йому вже оголосили підозру за ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – від семи до дев’яти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють ймовірну причетність інших осіб до протиправної схеми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *