ОСТАННІ НОВИНИ

Фірма колишнього голови ЛОДА розпочала незаконне будівництво у Львові

Андрій Котенський

|

У Львові на вулиці Конюшинній розпочали незаконні будівельні роботи. Ця ділянка належить місту, але дивним чином вона опинилась у постійному користуванні ТДВ «Львівська автоколона № 2207». Жодних дозволів на будівництво чи ухвал щодо відведення цієї земельної ділянки Львівська міська рада не приймала. Про це повідомляє Департамент містобудування Львівської мерії.

За даними аналітичної системи YouControl, ТДВ «Львівська автоколона № 2207» належить колишному голові Львівської ОДА, а сьогодні голові відділення Національного олімпійського комітету у Львівській області Юрію Турянському.

У Львівмістобудуванні наголошують, що згадана ділянка перебуває під арештом тож вчиняти будь-які дії тут не можна, а відтак закликають правоохоронців відреагувати.

«На вул. Конюшинній, 28, 30 почалися будівельні роботи. Як з’ясувалось під час виїзду наших служб, тут заливають стрічковий фундамент і будуть монтувати збірно-розбірну конструкцію. Щось на зразок МАФу із сендвіч-панелей. Це начебто мав би бути склад для будматеріалів. Жодних дозволів на це ні міська рада, ні наша інспекція ДАБК не видавала. А тому ці роботи є самовільними. Навіть більше – незаконними. Адже щодо цієї ділянки відкрито кримінальне провадження, триває досудове розслідування поліції. А на саму ділянку зараз накладено арешт. А отже, будь-що робити з ділянкою чи на ділянці заборонено», – йдеться у повідомленні.

На сьогодні де-факто ділянка належить місту, але дивним чином вона опинилась у постійному користуванні ТДВ «Львівська автоколона № 2207». Це сталося у березні 2023 року. При цьому жодних ухвал щодо відведення цієї земельної ділянки Львівська міська рада не приймала.

У мерії також не розуміють, як якийсь приватний нотаріус міг здійснити державну реєстрацію речових прав на ділянку з правом постійного користування за ТДВ.

Про цю оборудку із 11 га землі повідомило NGL.media. Зокрема, журналісти виявили, що 23 березня 2023 року приватна нотаріуска Людмила Волинська зареєструвала ділянку колишньої автоколони у комунальну власність Львівської міськради – хоч там про це і не знали. Після реєстрації ділянки Людимила Волинська передала її у постійне користування ТДВ «Львівська автоколона №2207» Юрія Турянського. У той же час у держреєстрі вказано, що реєстрацію ділянки нотаріуска провела на основі документів 1982 року про передачу цієї землі державній Автоколоні №2207 у постійне користування.

«Мова про досить велику земельну ділянку – на 9,4 га. Вона є дуже привабливою, тут є за що поборотись. Тому ще раз звертаємось до правоохоронців, аби і ті звернули увагу та відреагували. Адже такі рухи на ділянці можуть бути певною популярною останнім часом схемою – спочатку на ділянці з’являється споруда, потім чорний реєстратор оформляє на неї право власності – і вуаля в суді це вже обтяжена майном ділянка. А отже, трохи інша, вже складніша судова історія», – повідомили у міськраді.

Цікаво, що сам голова відділення Національного олімпійського комітету у Львівській області Юрій Турянський подав позов проти NGL.media з вимогою спростувати частину тверджень статті «Впіймай мене, якщо зможеш», де йшлося про захоплення з використанням підроблених документів комунальної ділянки площею 11 га на околиці Львова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *