ОСТАННІ НОВИНИ

Ексголова ЛОДА Юрій Турянський подав позов проти львівських журналістів

Андрій Котенський

|

Голова відділення Національного олімпійського комітету у Львівській області Юрій Турянський подав позов проти NGL.media з вимогою спростувати частину тверджень статті «Впіймай мене, якщо зможеш», де йшлося про захоплення з використанням підроблених документів комунальної ділянки площею 11 га на околиці Львова, повідомляє NGL.media.

За даними видання, по суті Юрій Турянський, який у 2014 році протягом кількох місяців очолював Львівську ОДА, намагається оскаржити у суді наведені у статті NGL.media факти, які свідчать про його особисту причетність до захоплення комунальної ділянки і підробку деяких документів, використаних для такого захоплення.

Турянський вважає, що поширена інформація ганьбить його честь та гідність, завдає шкоди його діловій репутації, а завдану йому моральну шкоду оцінює у 178 тис. грн.

«Визначаючи розмір шкоди позивач виходив з інтенсивності (глибини, ступеня) душевних страждань, які отримав від факту неправомірних дій, завданих збитків, тривалості негативних переживань обурення, правової невизначеності. Позивач оцінює вартість завданих моральних страждань у сумі 178000,00 грн. (сто сімдесят вісім тисяч) гривень», – сказано, зокрема, у позовній заяві Юрія Турянського, який наполягає, що доказом заподіяння йому моральної шкоди є сам факт його звернення до суду.

«Окрім видавця NGL.media, співвідповідачем у позовній заяві вказаний ПрАТ «ТРК «Люкс», якому належить сайт Zaxid.net, де була процитована стаття «Впіймай мене, якщо зможеш». Попри те, що статтю NGL.media про Турянського передрукували чи процитували десятки інших ЗМІ, претензій до них колишній голова ЛОДА не висував», – йдеться у повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *