ОСТАННІ НОВИНИ

В бюджет Німеччини внесли ще чотири мільярди євро на військову підтримку України, – ЗМІ

Маркіян Рой

|

У бюджет Німеччини на 2024 рік включать додаткові чотири млрд євро на військову допомогу Україні. Про це стало відомо німецькому виданню Bild від джерел у Міністерстві оборони Німеччини, пише Європейська правда.

За даними джерел, відповідної домовленості цього тижня досягли коаліційні партії і наступного тижня Бюджетний комітет Бундестагу офіційно ухвалить рішення про додаткові 4 млрд євро фінансування.

Початково міністр фінансів Крістіан Лінднер передбачив у федеральному бюджеті на 2024 рік лише чотири 4 млрд євро на військову допомогу Києву. Однак майже всі ці гроші були передбачені на вже обіцяні проєкти підтримки, у той час як на нову допомогу у Міністерства оборони Німеччини залишалося лише 120 мільйонів євро.

У німецькому Міноборони забили на сполох і зажадали виділити додаткові 5 мільярдів євро під час поточних бюджетних переговорів. У підсумку було погоджено додати у бюджет на наступний рік ще 4 млрд євро для підтримки України.

Для Києва це означає більше зброї та боєприпасів в оборонній війні проти Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *