ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вдесяте відбувся мітинг проти некритичних витрат

Маркіян Рой

|

10 листопада у Львові вдесяте відбувся мітинг проти некритичних витрат «Спочатку дрони, потім стадіони». Учасники зібралися біля пам’ятника Шевченкові та рушили через площу Ринок ходою до Львівської ОВА. Про це повідомляє Суспільне.

«Нам вдалося скасувати багато тендерів, на багато спорткомплексів, це принаймні 4 тендери кожен з них близько по 100 млн кожен. Також Львівська ОВА утворила комісію, яка переглядає тендери, і ця комісія на 22 мільйони переглянула тендерів. Ми сподіваємося, що в голові кожного управлінця, ми підняли проблему, що нам потрібно більше забезпечувати ЗСУ, це наші брати, наші друзі, і вони нас захищають», – пояснює організатор акції  Святослав Літинський.

Протестувальники пройшли ходою від пам’ятника Шевченкові через центр міста та зупинились біля міської ради. До них вийшов перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко За його словами, вже передали понад 500 мільйонів гривень з міського бюджету для військових частин. До кінця року планують передати ще понад 400 мільйонів.

«Мова йде про субвенцію, якщо передаються кошти для закупівлі озброєння, те що місто не може купувати, або місто самостійно купує і передає – це або дрони, або автомобілі, або необхідне технічне-технологічне обладнання», – каже Андрій Москаленко.

Учасники акції продовжили ходу до обласної військової адміністрації, хотіли, аби до них вийшов керівник ОВА Максим Козицький. Але вийшов його заступник Андрій Годик.

«Цифри, які передбачені та вказані в програмі суто для ЗСУ, щоб це не було чи територіальна оборона, чи це повітряне командування «Захід» чи будь-що інше – ця сума становить понад 250 млн гривень. Загалом, в межах програм “Безпечна Львівщина”, на сектор оборони та безпеки скеровано вже понад 400 млн гривень», – каже Андрій Годик.

За його словами, 75% вільних грошей, які будуть перехідними з 2023 на 2024 рік – скерують на сектор оборони та безпеки. Точної суми наразі не називає.

Нагадаємо, наприкінці жовтня у Львівській ОВА таки створили робочу групу, яка контролюватиме використання бюджетних коштів під час війни. Втім активісти, які другий місяць виходять на протести під обласну адміністрацію, казали, що представників громадськості до її складу наразі не включили.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *