ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розпочали незаконне будівництво біля міського бомбосховища

Ольга Денисяка

|

На вул. Поповича, 6а, поруч з міським бомбосховищем, київська фірма розпочала будівельні роботи. Мерія скерує звернення в усі правоохоронні органи щодо розпочатих будівельних робіт. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Як розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, роботи проводять без повного пакету документів – немає паспорта об’єкта, дозволу на порушення благоустрою від районної адміністрації та дозволу від поліції на зміни в організації дорожнього руху. Тому мерія скерує звернення в усі правоохоронні органи щодо розпочатих будівельних робіт. Водночас договір оренди на цю земельну ділянку, який закінчується в орендарів цього місяця, продовжувати в Ратуші не планують. Відповідне  питання розглянули  на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради.

«Ми виїжджали на місце. На момент проведення будівельних робіт були порушення чинного законодавства. Найперше, немає паспорта об’єкта і не відомо, що тут будують. Також немає дозволу на порушення благоустрою від Галицької районної адміністрації. Також не було дозволу від поліції на організацію дорожнього руху. Тому, коли вчора приїхала бетономішалка і, фактично, перекрила дорогу для руху транспорту, поліція наклала штраф і техніку забрали», – розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Як наголосила Ірина Юзик, мешканка вул. Поповича, проблема у цьому будівництві полягає найбільше у тому, що поруч будівництва знаходиться бомбосховище на 300 осіб і доступ до нього через будівлю може бути ускладнений.

«Зараз роботи продовжуються, працівники заливають фундамент і їх охороняє охоронна фірма. Ця територія 10 років в оренді. Цього місяця термін оренди у них закінчується. Тому, наше припущення, що орендар намагається створити імітацію нерухомості, адже на цій території нічого немає. По документах зроблених у БТІ шахрайським способом, у них є нерухомість на 216 м2. Тому тепер намагаються створити ілюзію, щоб їм продовжили дозвіл оренди земельної ділянки. Ми надіслали звернення з підписами мешканців, щоб дозволу оренди не продовжувати», – розповіла Ірина Юзик.

Заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач підтвердив, що дозвіл оренди земельної ділянки закінчується в кінці листопада цього року. З огляду на те, що поруч об’єкт критичної інфраструктури, продовжувати дозвіл на оренду земельної ділянки вважають недоцільним.

«До нас надійшло звернення про продовження договору, адже формально, на паперах, там є 216 м2 нерухомості. Однак, ми прийняли рішення, що договору продовжувати не будемо, адже ситуація кардинально змінилася з того моменту, коли цей дозвіл видавався. Ми маємо воєнний час і питання бомбосховища є надзвичайно важливим, а продовження договору вважаємо недоцільним. Відповідні проекти рішень будуть підготовлені на розгляд сесії міської ради», – наголосив Любомир Зубач.

За його словами, орендар має лише дозвіл 2018 року на будівельні роботи, але немає всього пакету документів, який дозволяє проводити ці роботи.

«На жаль, через воєнний стан, зараз в країні призупинені будь-які перевірки, тому ми як місто не можемо застосувати нашу архітектурно-будівельну інспекцію, а це було б швидко і ефективно», – додав посадовець.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *