ОСТАННІ НОВИНИ

В українських вишах скасували заочну й вечірню форми навчання

Наталя Дуляба

|

8 листопада Верховна Рада України ухвалила закон, який регулює вступ у вищі навчальні заклади в 2024 році. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Йдеться про законопроєкт №10092, його у другому читанні підтримали 285 парламентарів. Документ передбачає, що з 2024 року в українських вишах не будуть проводити набір вступників на заочну та вечірню форми навчання.

Як вказано у тексті законопроєкту, протягом 2022-2024 років прийом на навчання в вишах України відбуватиметься в особливому порядку. Вочевидь, це пов’язано із повномасштабною війною, адже цьогоріч виші прийняли рекордну кількість вступників призовного віку.

«З 2024 року не проводиться набір вступників для здобуття ступенів вищої освіти бакалавра та магістра за вечірньою та заочною формами здобуття освіти, а також для здобуття ступеня вищої освіти молодшого бакалавра», – вказано у документі.

Загалом закон визначає, що вступ відбуватиметься за результатами зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року або вступних випробувань (мультитесту) 2022-2024 років.

Крім того, в мультипредметний тест, який складають під час війни абітурієнти, знову повернули історію України. Цей предмет знову буде обов’язковим з 2024 року разом із українською мовою та математикою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *