ОСТАННІ НОВИНИ

Історія України знову стала обов’язковою при вступі у виші

Наталя Дуляба

|

В мультипредметний тест, який складають під час війни абітурієнти, знову повернули історію України. Відповідний закон у другому читання ухвалила Верховна Рада, повідомляє нардеп Володимир В’ятрович.

Так, 8 листопада, парламент прийняв закон №10092, яким у перелік обов’язкових предметів мультитесту знову повернули історію України.

Зауважимо, що історія України була обов’язковим предметом у 2022 році, в 2023-му її зробили предметом на вибір, а в 2024-му вона знову стане обов’язковою складовою мультитесту разом і з українською мовою і математикою. Четвертий предмет обиратимуть самі випускники.

«Це важливе рішення, бо Історія України сьогодні це більше, ніж просто шкільний предмет. Це важлива складова формування ідентичності юних громадян України», прокоментував Володимир В’ятрович.

Нагадаємо, національний мультипредметний тест – це форма проведення вступного випробування на бакалаврат для здобуття вищої освіти в Україні, введена у 2022 році через повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Цей формат тимчасово заміняє в Україні ЗНО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *