ОСТАННІ НОВИНИ

У Німеччині вріжуть виплати біженцям

Андрій Котенський

|

Після перемовин у Берліні уряд ФРН і федеральні землі домовилися щодо фінансування програм мігрантів, які із 2024 року зазнають скорочення. Водночас влада Німеччини планує пришвидшити процедури розгляду заявок на отримання статусу біженця, повідомляє DW.

Як стало відомо, федеральний уряд і глави урядів федеральних земель Німеччини домовилися щодо низки питань, пов’язаних з міграцією та розміщенням біженців. Після тривалих перемовин сторони узгодили, зокрема, нові механізми фінансування допомоги біженцям. Так, передбачається, що федеральний уряд в майбутньому виділятиме 7500 євро на одного біженця, повідомив канцлер Олаф Шольц (Olaf Scholz),.

Федеральний і земельні уряди також домовилися про обмеження фінансових пільг для шукачів притулку. За словами Шольца, в майбутньому шукачі притулку отримуватимуть так звані аналогові виплати у тому ж розмірі, що й звичайна соціальна допомога, лише через три роки, а не через півтора року, як це було досі.

А федеральний міністр фінансів Крістіан Лінднер (Christian Lindner) повідомив, що це рішення може «призвести до економії на загальну суму в один мільярд євро».

«Це не лише скоротить навантаження на федеральні землі та муніципалітети, а й зменшить привабливість німецької соціальної держави для потенційних шукачів», – повідомив Лінднер.

Наразі в Німеччині спостерігається різке зростання числа заявок на надання притулку. За даними Федерального відомства з питань міграції та біженців (BAMF), лише до вересня 2023 року в Німеччині зареєстрували 233 744 первинні заяви-прохання про надання притулку – значно більше, ніж за весь попередній рік, пише dpa.

Крім того, зазначається, що Німеччина прийняла понад мільйон біженців з України, які однак не зобов’язані просити про притулок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *