ОСТАННІ НОВИНИ

У Байдена закликали Конгрес підтримати бюджетну допомогу Україні майже на 12 млрд

Андрій Котенський

|

Міністерка фінансів США Джанет Єллен, міністр оборони Ллойд Остін, держсекретар Ентоні Блінкен та директорка агентства США з міжнародного розвитку Саманта Пауер у своєму листі закликали Конгрес затвердити виділення Україні 11,8 мільярдів доларів бюджетної підтримки. Про це повідомляє Європейська правда посилаючись на лист посадовців Білого дому.

Ключові посадовці адміністрації Джо Байдена пояснюють, що пряма бюджетна підтримка України нерозривно пов’язана з її успіхами на полі бою, «забезпечуючи функціонування уряду та економіки і дозволяючи Україні зосередити свої ресурси на обороні».

У листі вказується, що сума цієї підтримки, про яку просить Білий дім, менша, ніж виділена у 2023 році – 14,4 мільярда доларів, у зв’язку з «інвестиціями США в успіх України та роботі із залучення допомоги від інших країн».

«Україна вжила болючих заходів для ліквідації несуттєвих витрат, а військові витрати складають понад 100% її податкових надходжень, що робить її повністю залежною від зовнішньої підтримки для подальшого функціонування уряду й економіки», – вказують посадовці.

Вони додали, що 11,8 мільярда доларів – це мінімальна сума, необхідна для покриття базових потреб України, й хоча Канада та країни ЄС надають більшу підтримку, якщо рахувати у відсотках від ВВП, «цих та інших джерел недостатньо», аби покрити дефіцит українського бюджету.

Окремо посадовці Білого дому наголошують на підзвітності й контролю за тим, як витрачаються кошти на бюджетну підтримку України, а також те, що вони підштовхують Київ до реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *