ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни мінують критичну інфраструктуру на окупованій Херсонщині, – ГУР

Наталя Дуляба

|

На тимчасово окупованій частині Херсонської області російські війська почали мінувати критичну інфраструктуру, що може свідчити про підготовку до ймовірного відступу. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Так, окупанти закопують вибухівку поблизу стаціонарних газорегулювальних пунктів, електричних підстанцій та інших об’єктів критичної інфраструктури.

Такі дії рашистів, на думку воєнної розвідки України, свідчать про ймовірний намір знищити елементи критичної інфраструктури, коли доведеться відступати із захопленої Херсонщини.

Нагадаємо, ще в жовтні українські військові перейшли до більш масштабних наземних операцій на окупованому лівому березі Херсонщини.

Речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк згодом офіційно заявила, що певні успіхи тут є, але про них не можна говорити публічно. За її словами, «ЗСУ змусили російську армію відтягнути її позиції на лівому березі».

Після таких дій Сил оборони України росіяни навіть змінили командувача військами на Херсонщині. У британській розвідці вважають, що його головне завдання – утримання захопленої території.

На початку листопада стало відомо, що ЗСУ мають нові успіхи на лівому березі Херсонщини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *