ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині громаді повернули 50 га землі

Маркіян Рой

|

Прокурори у суді довели, що в одному із сіл Самбірського району підприємство незаконно розорало пасовище, а також платило мізерно малу суму за 50 га землі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Відповідач попередньо уклав договір оренди земельної ділянки загальною площею 50 га, з цільовим призначенням як сіножать. Вартість орендної плати становила всього лиш – близько 22 тис. грн/місяць, що втричі менше плати за оренду ріллі.

Після чого товариство розорало землю та засадило сільськогосподарськими культурами. В подальшому ділянку занедбав, належним чином не доглядав за нею та не обробляв.

При цьому відповідач не змінив цільове призначення земельної ділянки та не укладав новий договір. Відповідно, продовжував сплачувати значно меншу оренду платню у місцевий бюджет.

Прокурори, виявивши порушення, звернулись із відповідним позовом до суду, який був повністю задоволений.

Товариство подало апеляцію з метою скасувати рішення суду, однак суд апеляційної інстанції погодився з доводами обласних прокурорів та залишив апеляційну скаргу сторони захисту без задоволення.

Відтак, прокурори домоглися розірвання договору оренди землі та повернення земельних ділянок територіальній громаді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *