ОСТАННІ НОВИНИ

В Офісі президента порадили Залужному не виносити на публіку ситуацію на фронті

Андрій Котенський

|

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква, коментуючи статтю головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного в журналі The Economist, заявив, що військовим не варто виносити на публіку те, що відбувається на фронті, повідомляє Українська правда.

«На місці військових я б, напевно, найменше, що робив би – це б коментував для преси, для відкритої публіки те, що відбувається на фронті, те, що може відбутися на фронті, якісь варіанти. Тому що ми ж тоді полегшуємо роботу агресору. Я впевнений, що все дуже уважно прочитано, занотовано, зроблено висновки. Якщо ми так якимось чином досягнемо успіхів – можливо, це дуже глибокий стратегічний задум. Але мені дуже дивно», – заявив в ефірі телемарафону Ігор Жовква.

Жовква також заявив, що після виходу згаданої статті до нього телефонував «один з керівників кабінетів лідерів».

«І вони просто в паніці мене запитують: «А що доповідати моєму лідерові? Ми дійсно в глухому куті?» Ми цього ефекту намагаємось досягти цією статтею?», – обурився представник ОП.

Як повідомляв Львівський портал, 1 листопада головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у колонці видання The Economist констатував, що війна переходить на етап позиційної боротьби зі статичними та виснажливими боями.

Ситуація на фронті зайшла у глухий кут, коли жодна зі сторін не може просуватися, бо однаково технологічно оснащена. Це генералу нагадує події Першої світової війни. Для виходу із цього глухого кута, як вважає Залужний, потрібен потужний технологічний стрибок.

Валерій Залужний також назвав п’ять пріоритетів для України: повітряна міць, засоби радіоелектронної боротьби, контрбатарейна боротьба, мінно-вибухові технології і нарощування мобілізаційних резервів.

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі охарактеризував статтю генерала Валерія Залужного виданню The Economist як один із важливих аргументів, який підтверджує нагальну необхідність подальшої підтримки України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *