ОСТАННІ НОВИНИ

Забудовнику ЖК біля Снопківського парку не дали владнати земельну дилему

Наталя Дуляба

|

Сесія Львівської міської ради не змінила цільове призначення землі на вул. Стуса, 53, де на присадибній ділянці збудували ЖК Парк Авеню. Як це стало можливо, у мерії не знають.

Йдеться про 9-поверховий житловий будинок, збудований упритул до Снопківського парку у межах історичного ареалу Львова. Ще на початку 2018 року виконком Львівської міської ради видав містобудівні умови та умови на це будівництво громадянину Андрію Мирці.

Сам будинок звели щонайменше кілька років тому, однак тепер з’ясувалось, що багатоповерхівку на цій землі будувати не можна було. Зараз Андрій Мирка звернувся до Львівської міськради з проханням затвердити проєкт землеустрою та змінити цільове призначення ділянки.

«Пан Мирка мав цю земельну ділянку на правах оренди для малоповерхової житлової забудови. Вчинити якісь подальші дії із цією ділянкою зараз він не може, бо земля не того цільового використання. Але так, всі ці речі він мав зробити ще до будівництва будинку», – сказав під час виступу начальник управління земельних ресурсів Львівської міськради Сергій Коровайник.

«Ми кілька разів на комісії архітектури хотіли отримати пояснення профільних управлінь чи департаментів, яким чином на ділянці для індивідуального будівництва виріс багатоповерховий будинок. Інформації від виконавчих органів ми так і не отримали. Мені дуже цікаво, як такі випадки взагалі можливі у Львові», – сказав зі свого боку депутат Юрій Мартинюк.

Коли у сесійній залі стало лунати більше обурень з цього приводу, Коровайник все-таки визнав, що багатоповерхівку на вул. Стуса, 53 звели з порушенням.

Зі свого боку заступник міського голови Львова Любомир Зубач, який теж був присутній на засіданні, жодним чином не прокоментував цей випадок, але пообіцяв депутатам «надати додаткову інформацію».

Варто зауважити, що у містобудівній документації на цей об’єкт, яку затверджував виконавчий комітет п’ять років тому, було чітко вказано, що одна з земельних ділянок є присадибною. А на такій не можна будувати багатоповерхові житлові будинки.

Зрештою Андрію Мирці так і не затвердили новий проєкт землеустрою, «за» ухвалу проголосували тільки 27 депутатів.

з даними аналітичної системи YouControl, львів’янин Мирка Андрій Романович є фізичною особою-підприємцем, яка займається нерухомістю. Раніше був співвласником будівельної компанії «Домус».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *