ОСТАННІ НОВИНИ

Нова схема: до кордону ухилянтів возили на каретах «швидкої»

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці викрили нову схему нелегального виїзду чоловіків призовного віку під час війни. До кордону з Молдовою ухилянтів везли на кареті швидкої допомоги, а потім вони пробирались у сусідню країну пішки через ліси. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідства, креативну схему організували двоє громадян Молдови та Узбекистану із посвідками на тимчасове проживання в Україні та мешканець Одещини.

За гроші вони під час війни вивозили чоловіків призовного віку за кордон. Для перевезення ухилянтів Одеською областю до кордону з Молдовою вони використовували автомобіль швидкої допомоги з медичним екіпажем. Такий «трансфер» доправляв клієнтів до кордону в обхід блокпостів.

«Місцем збору ухилянтів визначили м. Ізмаїл. Для безперешкодного проїзду контрольно-пропускних пунктів у комендантську годину з Одеси до Ізмаїла підозрювані використовували карету швидкої медичної допомоги», – додають в Офісі генерального прокурора.

В подальшому громадянин Молдови особисто забезпечував піше переміщення «клієнтів» через держкордон лісовими стежками поза межами офіційного пункту пропуску на території Болградщини.

Вартість таких «послуг» становила від 4800 доларів з однієї особи. Гроші фігуранти отримували на банківську картку свого спільника з південного регіону України.

Затримали правоохоронці ділків під час однієї з таких поїздок на трасі Одеса – Рені, якою «швидка» з проблисковими маячками везла двох ухилянтів до кордону. Також спіймали і самих організаторів схеми.

Під час обшуків за місцями перебування учасників схеми вилучили банківські картки та мобільні телефони із доказами незаконної діяльності, гроші, отримані протиправним шляхом.

Наразі всім трьом організаторам злочинного угруповання оголосили підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Зловмисників помістили під варту, їм загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна.

Крім того, вирішується питання щодо кваліфікації злочинних дій екіпажа «швидкої», який був задіяний у незаконній діяльності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *