ОСТАННІ НОВИНИ

Військовим у тилових областях виплатили премії у понад 123 млн грн

Ольга Денисяка

|

Міноборони України повідомило, що понад 123 мільйони гривень додаткової винагороди виплатили людям, які не брали участі у бойових діях та не виконували бойових завдань. Про це повідомила пресслужба міністерства. 

У повідомленні йдеться, що служба внутрішнього аудиту Міноборони з’ясувала, що чинні правила дозволяють командирам військових частин надто вільно тлумачити терміни «бойові дії» та «бойове (спеціальне) завдання» і виплачувати додаткову винагороду на свій розсуд. 

«В одному з випадків, військовослужбовцям понтонно-мостової роти, які виконували завдання у Київській області, виплатили щомісячну додаткову винагороду у розмірі 100 тисяч гривень», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що близько 60 млн грн «бойових» виплатили військовим у пунктах постійної дислокації у Києві, ще 6,5 млн грн пішло на виплати по 100 тис. грн бійцям на Київщині. Загалом «бойові виплати» для військових у становлять 123 млн грн.

Міністерство оборони заявило, що консультується з Генеральним штабом ЗСУ, щоб виплати додаткової винагороди отримували лише ті, хто виконує бойові завдання та бере участь у бойових діях.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *