Українські лікарі дістали металевий уламок із серця військовослужбовця

Маркіян Рой

|

У понеділок, 30 жовтня, українські лікарі провели надзвичайно складну операцію – дістали металевий уламок із серця військовослужбовця. Про це повідомило командування Медичних Збройних сил України.

«33-річного військовослужбовця, спільними зусиллями, вдалося врятувати після мінно-вибухової травми, яку він отримав 24 жовтня під час бойових дій на Донеччині. У ділянці його серця візуалізувалося стороннє тіло металевої щільності розміром 7х6х5,5 мм», – йдеться у повідомленні.

Військові медики-хірурги стабілізували стан пацієнта і направили в клініку Інституту серцево-судинної хірургії імeні Амосова з метою порятунку серця.

До операції пацієнта готували три дні. Операція виявилась складною, уламок застряг у важливій структурі серця.

«Уламок розташувався у міжшлуночковій перетинці, топографічно дуже близько до клапанів, тому його потрібно було негайно забрати. Операцію було проведено в умовах штучного кровообігу, серце довелося повністю зупинити», – повідомило командування Медичних сил ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *