ОСТАННІ НОВИНИ

Після кліпу Жадана і Соловій у львівських храмах заборонили зйомки без дозволу ієрархів

Ольга Денисяка

|

Після скандалу з кліпом Сергія Жадана і Христини Соловій у храмах Львівської архиєпархії УГКЦ заборонили зйомки без дозволу ієрархів. Про це йдеться в заяві архиєпископа і митрополита Львівського Ігоря.

Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор заявив, що «архиєпархіальний уряд строго засуджує дії, які відбулися у храмі святого апостола Андрія», маючи на увазі кліп на пісню «Серце» Христини Соловій та гурту «Жадан і Собаки» 

Також владика Ігор заборонив знімати кліпи без благословення місцевого ієрарха.

«Архиєпархіальний уряд строго засуджує дії, які відбулися у храмі святого апостола Андрія. Надалі, без благословення місцевого ієрарха, не дозволено знімати кліпи у храмах! Вірні очікують від монахів Василіан більш конкретних дій та належних висновків», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 20 жовтня вийшов кліп гурту «Жадан і Собаки» та Христини Соловій на пісню «Серце» .

Парафія храму святого Андрія Первозванного (УГКЦ), в якому знімали кліп, попросила видалити відеороботу, бо вбачає у ній пропаганду «антихристиянських цінностей».

Згодом священнослужитель УГКЦ Юстин Бойко заявив, що в Андріївській церкві Української греко-католицької церкви можуть звільнити керівництво через кліпу дуету Сергія Жадана і Христини Соловій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *