ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська церква вимагає видалити кліп Жадана і Соловій

Андрій Котенський

|

Парафія храму святого Андрія Первозванного (УГКЦ) обурена кліпом гурту «Жадан і Собаки» та співачки Христини Соловій, частину якого знімали в приміщенні старовинного костелу XVII ст. на площі Соборній у Львові. Зокрема, артистів просять видалити відеороботу, бо вбачають у ній пропаганду антихристиянських цінностей.

«Хочемо виступити з приводу появи в мережі інтернет кліпу «Серце», за участю Христини Соловій та Сергія Жадана. Ми вже звернулися до них з проханням про видалення даного кліпу, оскільки він пропагує антихристиянські цінності та порушує суть та сценарій кліпу, про який ми наперед були поінформовані. Щиро всіх перепрошуємо», – йдеться у повідомленні парафії храму.

Кліп було опубліковано на YouTube-каналі гурту «Жадан і Собаки» у п’ятницю, 20 жовтня.

«Композиція «Серце» – маніфест любові до світу, яка проростає з чесності та розуміння його недоліків і вад. Це відверта і зрозуміла історія кохання двох людей, за якою ховаються відданість і сміливість», – йдеться у описі до кліпу.

Автори також повідомляють, що відеороботу знімали у Львові, і частина знімань відбулася у церкві святого Андрія Первозванного.

«Саме тому у відео виникає відчуття краси, яка існує понад часом та людьми. Так само, як і справжнє кохання, що долає будь-які перепони та упередження», – зазначено в описі.

На кадрах кліпу Христина Соловій у червоній сукні співає у кріслі на фоні інтер’єру старовинного храму, поміж ікон. Окрім того у приміщенні церкви відзнято кадри музикантів гурту «Жадан і Собаки», а також сцена, де співачка минається із солістом гурту.

Інші частини кліпу містить сцени з прогулянки Сергія Жадана вулицею Руською, у центрі Львова, а також кадри із молодими людьми, зокрема із поцілунком дівчат.

Також у коментарях під заявою парафії опубліковано копію звернення до гурту від настоятеля храму отця Михайла Лучківа, в якому він вимагає негайного видалення кліпу бо він суперечить християнським цінностям. У іншому разі на артистів очікуватиме судовий позов через порушення обумовленого сценарію кліпу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *