ОСТАННІ НОВИНИ

Селу неподалік Львова повертають історичну назву

Андрій Котенський

|

Львівська районна рада ухвалила рішення щодо перейменування села Милошевичі. Відповідне рішення буде скероване до Верховної Ради України, з метою ухвалення нею повернення селу Милошевичі його історичної назви – Милошовичі. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської районної ради.

За відповідне рішення «Про надання згоди на перейменування населеного пункту Милошевичі» проголосували депутати під час 16-ї сесії Львівської районної ради. Село розташоване на Львівщині у Пустомитівській територіальній громаді Львівського району.

При визначенні доцільності перейменування села Милошевичі на Милошовичі враховано думку місцевих мешканців територіальної громади. Зокрема, відомо, що назва села «Милошовичі» є у всіх відомих історичних документах датованих 1443 роком. Тут жили білі хорвати, і назва села пішла від власної назви Милош (ім’я), де використовується суфікс «-ов-», і вона вживалась упродовж багатьох століть.

Як йдеться у довідці Центрального архіву України у м. Львів від 22.05.2008 року №604 виданій Семенівській сільській раді, в жодних документах іншої назви як с. Милошовичі ніколи не вживалося та документально не зафіксовано. Відтак, громада с. Милошевичі просила звернутися у відповідні органи щодо повернення історичної назви цього населеного пункту, оскільки нинішній немає обґрунтованого змісту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *