ОСТАННІ НОВИНИ

Театр Заньковецької готує виставу за книгою Кузьми Скрябіна

Наталя Дуляба

|

Національний драматичний академічний театр імені Марії Заньковецької готує нову прем’єру – виставу за автобіографічною повістю Кузьми Скрябіна «Я, Побєда і Берлін». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі театру.

Режисеркою є Вероніка Літкевич, виставу ставлять на Стриху театру – новій невеликій сцені театру Заньковецької, яку відкрили буквально кілька днів тому.

Наразі точно не відомо, коли саме очікувати прем’єри вистави за книгою Скрябіна, втім найімовірніше, що львів’яни її побачать вже у 2024 році.

«Розпочинаємо готуватись до наступної прем’єри на Стриху – «Я, Побєда, і Берлін» за повістю Андрія Кузьменка. І це ще не всі сюрпризи, адже паралельно наша команда готується до п’ятьох нових вистав на різних сценах театру», – кажуть заньківчани.

Зазначимо, що повість «Я, Побєда і Берлін» є першим літературним дебютом Кузьми Скрябіна, який вийшов друком у 2006 році. Книга є автобіографічною, адже побудована на реальних історіях з життя Андрія Кузьменка.

В основі сюжету – подорож двох друзів на старому авто до столиці Німеччини, під час якої вони потрапляють у неабиякі пригоди.

Через декілька років після виходу книги «Я, Побєда і Берлін» Скрябін сам її озвучив її аудіоверсію. У 2020 році в Україні за підтримки Держкіно і Мінкульту почали знімати однойменний фільм за мотивами повісті (режисерка – Ольга Ряшина). Прем’єра була запланована на 17 березня 2022 року, втім через повномасштабне вторгнення РФ вона так і не відбулась.

Загалом Кузьма Скрябін написав три книги: «Я, Побєда і Берлін», «Я, паштєт і армія» та «Я, Шонік і Шпіцберген».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *