ОСТАННІ НОВИНИ

На час комендантської години на Львівщині ввели нові перепустки

Наталя Дуляба

|

На Львівщині почали видавати перепустки нового зразка для пересування під час дії комендантської години. Тепер документ має кілька рівнів захисту. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОВА.

«Метою запровадження нової форми перепустки першочергово є покращення заходів безпеки області. Це допоможе забезпечити належний контрольний режим у Львівській області. Новий вид перепусток має близько чотирьох окремих ступенів захисту, вони є як візуальні, так і такі, які можна тактильно відчути», – сказав керівник апарату ЛОВА та комендант Львівської області Тарас Грень.

Ліворуч – перепустка старого зразка, праворуч – нового. Фото – ЛОВА

Мешканці Львівщини нерідко підробляли перепустки для комендантської години, сфальшовувати в тому числі і підписи, і печатку.

Аби оперативно виявляти підробку, у правоохоронців є чатбот, за допомогою якого можна відразу перевірити, чи дійсно видавали перепустку на чиєсь імʼя.

Приклад підробленої перепустки:

Нові перепустки вже почали видавати. Втім до 1 січня діятиме перехідний період, тож до цього часу ще можна користуватись документом старого зразка.

Зазначимо, видана перепустка дає право особі на перебування чи вільне пересування територією Львівської області під час комендантської години – з 00:00 до 05:00 год.

Перепустку може отримати певна категорія мешканців, зокрема ті, які забезпечують діяльність критичної інфраструктури (працівники органів державної влади, підприємства критичної інфраструктури та інші).

Сам алгоритм отримання перепустки на Львівщині залишається незмінним. Для цього необхідно подати у ЛОВА електронне звернення з переліком необхідних документів. Детальніше про всю процедуру читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *