ОСТАННІ НОВИНИ

Клірика УПЦ МП засудили до 15 років тюрми за держзраду

Маркіян Рой

|

Настоятель храму УПЦ Московського патріархату, який входив до агентурного апарату російської ФСБ і збирав розвіддані про систему оборони Сумської області, отримав 15 років ув’язнення. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

Контррозвідка СБУ затримала російського агента у рясі в березні цього року під час спроби передачі розвідінформації до фсб.

Як встановило слідство, клірик був дистанційно завербований агресором після початку повномасштабного вторгнення рф.

У поле зору окупантів він потрапив через свої прокремлівські погляди, які неодноразово оприлюднював серед оточуючих, у тому числі під час спілкування з прихожанами церкви.

Для збору розвідувальних відомостей зрадник намагався «втемну» використовувати місцевих жителів, у яких випитував «потрібну» інформацію під виглядом побутових розмов.

Також він фіксував локації українських захисників, коли їздив по території прикордонного регіону.

Одержану розвідінформацію російський агент передавав своєму куратору з фсб через анонімні месенджери, використовуючи текстові повідомлення та медіафайли об’єктів з прив’язкою до місцевості.

При обшуках за адресою проживання клірика та у храмі УПЦ (МП) виявлено мобільні телефони, якими він спілкувався з агресором, а також прокремлівську літературу.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд призначив йому 15 років позбавлення волі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *