ОСТАННІ НОВИНИ

За держзраду колишній український військовий отримав довічний термін

Наталя Дуляба

|

Суд визнав винним у державній зраді колишнього українського військовослужбовця, який після окупації Херсонщини перейшов до лав окупантів. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Йдеться про 25-річного мешканця Херсонської області, колишнього українського військового. Доведено, що після російської окупації регіону він вступив на службу до розвідувального підрозділу Головного управління Генштабу ЗС РФ та «злив» його представникам усю відому інформацію про дислокацію підрозділів Збройних Сил України.

Пізніше агент російської воєнної розвідки отримав нове завдання – проведення розвідувально-підривної діяльності на користь агресора.

У травні 2023 року зрадник прибув з тимчасово окупованих районів через РФ на підконтрольну Україні територію. Для конспірації рухався заздалегідь узгодженим маршрутом як внутрішньо переміщена особа.

«На виконання завдання кураторів засуджений мав здобувати дані щодо місць розташування та функціонування об’єктів критичної інфраструктури, підприємств оборонно-промислового комплексу й інших важливих для ворога точок. Того ж місяця його затримали безпосередньо під час відеозйомки об’єктів у Черкасах», – йдеться у повідомленні.

Суд визнав фігуранта винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Його засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *