ОСТАННІ НОВИНИ

Театр Заньковецької отримав нового режисера

Наталя Дуляба

|

Новим режисером Національного академічного драматичного театру імені Марії Заньковецької став Давид Петросян, перша вистава якого у Львові викликала ажіотаж. Про це Львівському порталу у пресслужбі театру.

Давид Петросян став переможцем конкурсу на головного режисера театру імені Марії Заньковецької, відповідне рішення конкурсна комісія прийняла 20 жовтня.

Сам конкурс оголосили 5 жовтня.

31-річний Давид Петросян досі був режисером-постановником київського Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка та Театру на Подолі. У його творчому доробку – більше десятка вистав.

Остання робота режисера прийшлася саме на сцену театру імені Марії Заньковецької – «Земля» за повістю Ольги Кобилянської. Прем’єра відбулася 23-24 вересня і зібрала аншлаг у Львові.

Давид Петросян народився у Вірменії, наприкінці 1990-х разом із родиною переїхав в Україну. У 2016 році закінчив Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого (майстерня Володимира Судьїна). Також навчався на акторському факультеті у майстерні Олега Шаварського.

Додамо, що влітку цьогоріч театр Заньковецької також отримав нового гендиректора – художнього керівника. Ним став Максим Голенко, який раніше був головним режисером Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. Василя Василька, а також режисером «Дикого театру» у Києві.

На новий сезон 2023/2024 в театрі імені Марії готують близько 15 прем’єр. Перші три із них, вистави вистави «Земля», «Життя прекрасне» та «Доця», уже можна побачити на сцені.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: The Ukrainians

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *