ОСТАННІ НОВИНИ

Гереги купують спортивну мережу Intersport Polska

Андрій Котенський

|

Управління з питань конкуренції та захисту прав споживачів Польщі дозволило власникам «Епіцентру» Галині та Олександру Герегам поглинути польський Intersport. Про це пише Forbes Ukraine із посиланням на заяву польського регулятора.

Зазначається, що польський спортивний ритейлер Intersport отримає 10 млн євро на відкриття нових магазинів і модернізацію вже відкритих.

При цьому Гереги контроль над Intersport Polska отримають через дочірні компанії ТОВ «Епіцентр К» і Paravita Holding Limited.

«Ритейлер Intersport Polska уклав інвестиційну угоду з «Епіцентром» та його бізнес-партнером Paravita Holding з Кіпру щодо спільного інвестування в мережу в квітні 2023 року. Угода передбачає інвестиції в розмірі 10 млн євро. Ці фінансові ресурси будуть спрямовані на відкриття нових магазинів і модернізацію вже існуючих торгових точок», – йдеться у повідомленні.

Мережа Intersport має 35 магазинів у Польщі, переважно в торгових центрах. З квітня 2022-го по березень 2023-го компанія отримала річний чистий збиток у розмірі 12,8 млн злотих, а чистий дохід склав 239 457 злотих, додає Forbes.

Компанія Герег «Епіцентр К» розвиває мережу Intersport в Україні з 2015 року, коли підписали договір про партнерство зі швейцарською IIC-Intersport International Corporation GMBH. Відтоді українська мережа мультибрендових магазинів спорттоварів зросла до понад 50 торгових точок у різних регіонах країни, зазначає Forbes.

Видання додає, що заяву до польського регулятора на придбання Intersport Polska Галина Герега подала у середині серпня 2023 року.

«Це не єдиний польський актив, на який українські мільярдери мають «апетити». В кінці вересня Галина Герега подала заяву в польський антимонопольний орган щодо концентрації контрольного пакета акцій у компанії Przetworstwo Tworzyw Sztucznych Plast-Box – одного з найбільших виробників пластику в Польщі», – пише також Forbes.

Крім Intersport, “Епіцентр” також розвиває за межами своїх торгових центрів власні мережі «Галереї Деко»і E.PIC і спортивні мережі 4F (угода з польською компанією OTCF) та The Athlete’s foot (дочірній проєкт компанії Intersport).

Як відомо, компанії «Епіцентр» і «Нова лінія» Олександра і Галини Герег 8 років виплачували зарплату Геннадію Гальчуку – ексдиректору гіпермаркету «Епіцентр» у Макіївці, який після 2014 року залишився на окупованій частині Донеччини і продовжив управляти створеною замість «Епіцентрів» мережею «Галактика», котра зареєстрована за правилами підконтрольних РФ адміністрацій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *