ОСТАННІ НОВИНИ

Закликав перетворити Суми на «мертву зону»: підозру отримав російський «політолог» Міхєєв

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці зібрали доказову базу на російського пропагандиста Сєргєй Міхєєва, який публічно підтримав збройну агресію РФ і закликав до повного знищення прикордонних міст України. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Міхєєв позиціонує себе як політолог, саме в такому статусі він регулярно поширює антиукраїнські наративи в ефірах ключових рупорів Кремля. Серед них – телеканали «Россия-1» та «Россия 24», а також радіостанції «Радио России», «Маяк» та «Вести FM».

Під час одного зі своїх виступів у червні 2023 року Міхєєв закликав командування окупаційних угруповань РФ здійснити серію масованих ракетно-артилерійських та авіаційних ударів по Сумах. Так російський пропагандист агітував перетворити українське місто у «мертву зону», в якій взагалі «не повинно залишитися живих людей».

Крім ворожих атак на Суми, Сєргєй Міхєєв «пропонував» продовжувати регулярні повітряні удари по населених пунктах українського прикордоння до повного їхнього знищення, виправдовував та підтримував захоплення територій України.

Ініційована мовно-лінгвістична експертиза підтвердила факти злочинної діяльності російського пропагандиста.

Відтак Міхєєву заочно оголосили підозру за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Йому загрожує до 10 років тюрми.

Фігурант переховується на території РФ, тож зараз вирішується питання про оголошення його у міжнародний розшук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *