ОСТАННІ НОВИНИ

Арештовані гроші російських банків Україна використала на виплату компенсацій

Наталя Дуляба

|

Для виплати українцям компенсацій за зруйноване або пошкоджене внаслідок бойових дій житло використали, зокрема арештовані кошти російських банків, які працювали в Україні. Про це Укрінформу повідомила очільниця партії «Слуга народу».

«Станом на сьогодні для виплати компенсацій ми використовували тільки арештовані кошти російських банків, які працювали на території України. Найбільша сума була від дочки російського “Сбербанку”, яка працювала в Україні», – сказала Шуляк.

Водночас вона висловила сподівання, що російські активи, арештовані в інших країнах світу, передаватимуть Україні і їх спрямовуватимуть, у тому числі на виплату компенсацій українцям.

Як відомо, Бельгія стала першою країною, яка передає Україні заморожені російські активи. Йдеться про 1,7 млрд євро, їх із 2024 року Україна почне використовувати на власну безпеку та проєкти зі швидкої відбудови.

Нагадаємо, станом на середину жовтня на житлові компенсації українцям, чиє житло постраждало від обстрілів, Україна скерувала 4,4 млрд грн, реально громадяни вже отримали 1,5 млрд грн.

Всі виплати відбуваються у межах урядової програми «єВідновлення»: за пошкоджене житло, за зруйноване житло, а також відшкодування витрат тим, хто зробив ремонт власним коштом. Виплати за останнім напрямкою мають стартувати з початку 2024 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *