ОСТАННІ НОВИНИ

Три елітні авто намагались ввезти в Україну як гуманітарну допомогу

Наталя Дуляба

|

Двоє мешканців Рівненщини хотіли ввезти в Україну елітні автомобілі BMW X5, Porsce Cayenne, Audi Q7 2013 та 2017 років випуску як гуманітарний вантаж, тобто без сплати мита. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської митниці.

Всі випадки стались в один і той же день у пункті пропуску «Грушів – Будомєж». Спочатку сюди на позашляховику BMW X5 прибув 51-річний житель Рівненської області. Автомобіль перетинав кордон як «гуманітарна допомога» для одного з українських благочинних фондів, водій надав відповідний лист-прохання від організації.

Однак під час огляду митники спільно з прикордонниками виявили між сидінням водія і пасажира митну декларацію Республіки Литва. Згідно з документом BMW X5 вартістю понад 113 тисяч гривень переміщувався на адресу самого водія. Відправником була одна з приватних компаній м. Клайпеда.

Згодом того ж дня у пункт пропуску прибув 20-річний мешканець Рівного, який задекларував, що везе Porsce Cayenne, Audi Q7 київській благодійній організації. Обидва елітні авто теж були гуманітарною допомогою. З’ясувалось, що тут діяла та ж схема, як і в попередньому випадку.

«Працівники митниці звернулися до відправника автомобілі – однієї з балтійських компаній. У відповідь підприємці з м. Клайпеда заявили, що авто переміщуються на адресу 20-річного мешканця Рівного, цього ж водія», – йдеться у повідомленні.

Як уточняють у Держприкордонслужбі, в обох випадках елітні авто везли нібито для одного і того ж благодійного фонду з Києва, однак там про це нічого не знали. Також організація заперечила, що їй відомі такі особи.

Вартість усіх трьох автомобілів оцінюють майже у 700 тисяч грн.

За цими фактами складено протоколи за ч.1 ст. 483 (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) Митного кодексу Україні. Санкція статті передбачає штраф розміром 100% вартості товарів, а також їхню конфіскацію.

Елітні авто у чоловіків вилучили. Крапку в цій історії поставить суд.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Львівська митниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *