ОСТАННІ НОВИНИ

РПЦ створює власні військові компанії для війни в Україні, – СБУ

Наталя Дуляба

|

Керівництво Російської православної церкви створює на території РФ власні приватні військові компанії, аби відправляти їх на війну проти України. Про це Львівському порталу повідомили у СБУ.

Задокументовано, що одна з таких приватних військових компаній під назвою «Андріївський хрест» діє на базі Кронштадтського морського собору у Санкт-Петербурзі. У стінах храму його представники вербують прихожан для подальшого включення до складу окупаційних угруповань РФ, які воюють на передовій в Україні.

Під час відбору потенційних «кандидатів» перевагу надають чоловікам, які вже проходили службу у лавах військових підрозділів країни-агресора і мають бойовий «досвід».

Після зарахування найманців до лав ПВК московської церкви вони проходять курс військово-тактичної та вогневої підготовки під керівництвом інструкторів з російських спецслужб.

Для маскування бойових тренувань їхні організатори проводять підготовку «рекрутів» виключно у стінах собору, а також на спеціальних полігонах РФ.

«Встановлено, що фінансування таких ПВК здійснюють представники фінансово-промислових груп країни-агресора, наближених до очільника кремля. Гроші надходять на рахунки РПЦ у вигляді благодійних внесків та пожертв на «будівництво» храмів», – йдеться у повідомленні.

На підставі задокументованих фактів, Служба безпеки проводить комплексні заходи для встановлення всіх обставин викритих злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення РФ розпочато 68 кримінальних проваджень щодо представників УПЦ (МП), 16 із яких – митрополити церкви. Серед викритих злочинів є 20 фактів держзради, колабораціонізму та пособництва країні-агресору.

Крім того, правоохоронці розслідують 18 проваджень щодо публічної агітації до релігійної ненависті, а також продажу вогнепальної зброї та поширення дитячої порнографії.

Підозри вже оголосили 26 фігурантам-представникам УПЦ (МП), а ще 19 зловмисників отримали судові вироки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *