ОСТАННІ НОВИНИ

Львів попрощається з трьома захисниками

Маркіян Рой

|

У четвер, 19 жовтня, Львів попрощається з трьома військовослужбовцями. Сергій Мартиняк, Мирон Гірняк, Руслан Паромов загинули від рук російського окупанта, захищаючи Україну. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Чин похорону військовослужбовців розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Сергій Мартиняк («Джон») (26.09.1984-12.10.2023). Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №95. Після здобуття професійно-технічної освіти вступив до Національного університету «Львівська політехніка».

Після завершення навчання спершу працював у торговельній сфері, згодом обіймав посаду майстра шиномонтажу. Захоплювався автомобілями, дуже любив собак, а особливо – свою домашню улюбленицю Вікі. Був справжньою «душею компанії»: завжди оптимістичним та усміхненим. Девізом Сергія Мартиняка було «Прорвемось!».

Із початком повномасштабного вторгнення активно допомагав Збройним Силам України. Згодом, попри відсутність військового досвіду, став на захист Батьківщини від окупантів. Після проходження навчань виконував бойові завдання у складі 77-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У Сергія Мартиняка залишилися бабуся, батьки, сестра, швагро та племінники.

Руслан Паромов (22.06.1977-11.10.2023). Уродженець селища Бучмани Житомирської області.

У 13-річному віці переїхав до села Старий Айдар на Луганщині, де здобув загальну середню освіту у місцевій школі.

Після одруження займався приватним підприємництвом, мав власну пасіку. У вільний час захоплювався рибальством; був винятково доброю людиною і люблячим сім’янином.

Із початком повномасштабного вторгнення родина Руслана Паромова перебралася до Львова. Попри відсутність бойового досвіду, став на захист Батьківщини від російських окупантів до лав 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Боронив державу на території Запорізької області.

У Руслана Паромова залишилися дружина, двоє доньок та близькі друзі.

Мирон Гірняк (11.06.1976-11.10.2023). Уродженець села Лани Львівської області.

Навчався у Бібрському опорному ліцеї імені Уляни Кравченко Бібрської міської ради. Згодом здобув професійно-технічну освіту у Львівському вищому професійному училищі побутового обслуговування. Після завершення навчання проходив військову службу у селищі Десна та в місті Алчевську.

Працював у сфері виготовлення зовнішньої реклами, потім – у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Барком». У вільний час захоплювався рибальством.

У 2020 році за власною ініціативою підписав контракт із Збройними Силами України та виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

Початок повномасштабного вторгнення російської федерації зустрів на передовій, боронив державу на східному та південному напрямках.

У Мирона Гірняка залишилися батьки, дружина, двоє доньок та брат з родиною.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *