ОСТАННІ НОВИНИ

У Нацгвардії викрили «крота», який збирав для Росії дані про «Гвардію наступу»

Маркіян Рой

|

Правоохоронці викрили та затримали на Київщині «крота» російської розвідки, який, перебуваючи у лавах Національної гвардії, збирав та передавав росіянам розвіддані про «Гвардію наступу» МВС України. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

За даними слідства, російська спецслужба залучила до співпраці жителя Київщини ще до його мобілізації. У поле зору росіян він потрапив як активний користувач мережевих інтернет-ігор, де він періодично публікував антиукраїнські коментарі.

За вказівкою російської воєнної розвідки він збирав розвіддані про дислокацію та переміщення бойових підрозділів «Гвардії наступу» МВС України. Передусім ворога цікавила інформація про місця базування загонів швидкого реагування 4-ї штурмової бригади оперативного призначення «Рубіж».

Розвіддані інформатора потрібні були окупантам для підготовки та здійснення прицільних повітряних ударів по українських об’єктах із застосуванням ракет і дронів-камікадзе.

Правоохоронці задокументували підривну діяльність фігуранта і затримали його на території однієї з військових частин Нацгвардії.

Збір розвідданих російський «крот» здійснював у період, коли його залучали до охорони місць розташування військової техніки, озброєння та боєприпасів Сил оборони. Отримані відомості передавав окупантам через месенджер у вигляді медіафайлів з електронними координатами українських об’єктів.

Під час обшуків у фігуранта вилучено мобільний телефон, який він використовував для листування з агресором.

Наразі слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 КК України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *