ОСТАННІ НОВИНИ

Ветерани «Карпат» – володарі «Кубка Львова-2023» на підтримку дітей-сиріт

Андрій Котенський

|

У п’ятницю, 13 жовтня,  у Львові на стадіоні «Скіф» відбувся щорічний, вже четвертий за благодійний матч «Кубок Львова» виручені кошти з якого підуть на потреби дітям-сиротам і дітям переселенцям. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

На початку благодійного матчу гравці команд-учасниць вручили діткам-сиротам професійну футбольну форму, спортивне спорядження та солодощі від партнерів заходу.

«Розумію, що зараз всі кошти спрямовують на допомогу нашим хоробрим ЗСУ, але при цьому не варто забувати й про наше майбутнє – діточок. Вірю, що серед них підростає майбутня гордість нашої країни. Також хочу подякувати всім нашим партнерам, які зробили можливим проведення цього благодійного матчу», – повідомила президент Збірної журналістів Ольга Витак.

Рік тому благодійний «Кубок Львова» допоміг зібрати кошти на відбудову кімнати у Будинку дитини №1. Мета теперішньої акції – власний спортивний майданчик для діточок, позбавлених батьківської опіки. До благодійності долучилися також гравці національної збірної України – Олександр Зінченко та Михайло Мудрик, які передали свої іменні футболки для аукціону. Також були розіграні м’ячі з підписами гравців збірної України, ветеранів ФК «Карпати», та інші цікаві подарунки.

Формат Кубка передбачав два тайми по 30 хвилин. Поєдинок обслуговувала бригада арбітрів на чолі з Софією Причиною, яка має досвід роботи на матчах УПЛ.

Перший тайм вийшов безгольовим, хоча обидві команди багато часу проводили в атаці. Ветерани «Карпат» краще контролювали м’яч, але журналісти, підсилені легендами львівського футболу – Юрієм Габовдою та Максимом Фещуком – також тримали у напрузі оборону суперника.

Голи прийшли після перерви. Спочатку вдача була на стороні журналістів, які двічі вразили ворота «зелено-білих». Фещук заробив штрафний, який сам холоднокровно і реалізував обвівши стінку захисту і поцілив в нижній кут. А за дві хвилини перевагу подвоїв Габовда, якому асистував Олександр Пузік.

Проте команда журналістів завчасно повірила в перемогу і зосередилась на захисті. Натомість легенди «Карпат2 з підвищеним запалом та майже всією командою кинулись в атаку й забили тричі! Дубль оформив Володимир Рацький. Спочатку пробив з 16 метрів на в кут, а потім реалізував вихід сам на сам, технічно перекинувши м’яч через кіпера. Згодом Сергій Атласюк влучним ударом головою замкнув  подачу кутового і вперше у матчі вивів вперед «зелено-білих» – 3:2.

На цьому інтрига у матчі не завершилась, адже Фещук після сольного рейду в тил противника зрівняв рахунок – 3:3.

Цікаво, що три попередні три протистояння легенд та журналістів завершувались саме серією післяматчевих пенальті. Не стала виключенням і четверта гра. Цього разу міцнішими нерви виявилися у досвідчених карпатівців, хоча кіпер журналістів Ярослав Твардовський зробив майже диво, відбивши два удари. Але переміг досвід 4:3 – підопічні Мирона Маркевича та Габора Вайди взяли реванш у представників ЗМІ.

Благодійна акція на підтримку дітей-сиріт триває, тож кожен охочий може долучитись до збору коштів для будівництва і облаштування дитячо-спортивного майданчика в Будинку дитини №1 м.Львова.

Посилання на банку: Monobank.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *