ОСТАННІ НОВИНИ

Новий пакет допомоги Україні від Німеччини: всюдиходи, супутниковий зв’язок і аптечки

Маркіян Рой

|

Уряд Німеччини у п’ятницю відзвітував про чергову партію військової допомоги, яку передав Україні. Про це повідомляє Європейська правда.

Згідно з опублікованою на сайті німецького уряду інформацією, Україна за останні дні отримала чотири гусеничні всюдиходи підвищеної прохідності Bandvagn 206 (загалом 46).

Також у переліку – чотири автомобілі для охорони кордону (загалом 211), два великовантажні напівпричепи 8×8 HX81 й два напівпричепи (усього 62 й 57 відповідно).

Крім того, Німеччина передала Україні додаткові 82 термінали супутникового зв’язку (загалом 198), 50 систем виявлення дронів (загалом 163) й 100 тисяч аптечок і майже 27,8 тисячі рюкзаків.

Міністерство оборони Німеччини раніше цього тижня оголосило про «зимовий пакет» військової допомоги Києву на загальну суму близько одного мільярда євро.

Новий пакет німецької допомоги передусім містить засоби протиповітряної оборони, зокрема додаткову систему Patriot та IRIS-T, про які раніше повідомлялось.

Німеччина є найбільшим у Європі донором військової допомоги Україні та другим у світі після Сполучених Штатів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *