ОСТАННІ НОВИНИ

Збережемо міжнародну підтримку України попри будь-яку політичну турбулентність, – Кулеба

Наталя Дуляба

|

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що Україні вдасться зберегти міжнародну підтримку задля перемоги над російськими окупантами, незважаючи на «політичну турбулентність». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі МЗС України.

«Я переконаний, що ми зможемо пройти через всі політичні турбулентності та виборчі процеси, які генерують багато шуму, і зберегти увагу на досягненні стратегічної мети – перемоги України», – заявив Дмитро Кулеба, звертаючись в онлайн-форматі до учасників заходу німецького аналітичного центру Zentrum Liberale Moderne.

За його словами, повна та болісна поразка російських окупаційних військ стане справедливим результатом варварської та неспровокованої агресії проти України. Вона також дозволить змінити траєкторію самої Росії.

Міністр також зауважив, що Євросоюз нині збільшує свою роль у підтримці України навіть на тлі заглиблення США у внутрішньополітичний виборчий процес.

«Це демонструє зростаючу глобальну роль та силу Європи. Ми маємо залишатися обʼєднаними та твердими, щоб покласти край російській агресії та відновити справедливий мир», – сказав Дмитро Кулеба.

Водночас глава МЗС застеріг від надання можливості Росії заморозити конфлікт та використати паузу для відновлення сил. Якщо це зробити, то до 2028 року РФ відновить свій військовий потенціал і буде готовою до нової хвилі агресії.

«Якщо піти за таким небезпечним сценарієм, рівень пропаганди в Росії лише зростатиме за ці чотири роки; ненависть до України, інших країн Європи, інших народів буде надалі збільшуватися; російська ультранаціоналістична, фашистська, реваншистська риторика стане ще більш отруйною. Чи за таких умов хтось справді вірить, що лише Україна буде під загрозою нової хвилі агресії в 2028 році?… Ми всі маємо усвідомлювати, що на кону. Цілі Кремля набагато ширші за Україну. Разом ми здатні уникнути гіршого сценарію. Це важкий, але досяжний шлях. Шлях до перемоги України. Давайте працювати разом, щоб тримати браму Європи зачиненою та захищеною від російського терору», – підкреслив він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *