ОСТАННІ НОВИНИ

В Україну завезли небезпечну каву

Андрій Котенський

|

В Україну завезли небезпечну каву з Німеччини, яка була обраблена небезпечним для людини хімічним препаратом – хлорпірифосом. Про це Львівському порталу повідомили у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«Через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF) надійшло повідомлення від 10 жовтня 2023 року  стосовно виявлення хлорпірифосу в органічній зеленій каві (походженням з Гондурасу), що експортувалась з Німеччини (відправник: Rehm & Benecke Coffee GmbH & Co., Hamburg) до України (отримувач: ТОВ «Кофітон», Київ», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, хлорпірифос – пестицид, використовується для знищення широкого спектра шкідливих комах і кліщів. Водночас він демонструє помітну токсичність для людини.

За даними Твоє місто, небезпечна кава здатна викликати важкі ускладнення і навіть призвести до коми.

Українців закликають бути обережними й не купувати цей товар. У разі виявлення кави, обов’язково залишити електронне звернення, або ж зателефонувати у регіональне відділення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *