ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові медики «швидкої» прийняли домашні пологи у ванні

Наталя Дуляба

|

Медики станції швидкої допомоги у Львові успішно прийняли домашні пологи у жінки, яка вирішила народжувати у ванні. Про це Львівському порталу повідомили в обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Медики «швидкої» отримали виклик на пологи. Фельдшери Сергій Огоновський та Любов Смалюх жартують, що їхня робота вимагає бути готовим до всього, але такого випадку вони не очікували.

«Ми не гадали дорогою, що буде на виклику, але такого точно ніхто не очікував. Породілля, молода мама двох дітей, була у ванній. Хтось порадив їй народжувати у воді, аби полегшити біль від переймів і щоб дитинка вийшла в водне, природне для малечі середовище. На момент нашого приїзду у жінки вже відійшли води і почалася родова діяльність», – кажуть медики.

Треті пологи вагітної були настільки стрімкими, що можливості завезти її у лікарню навіть не було. Фельдшерам «швидкої» довелося фактично відразу по приїзду додому приймати пологи посеред ванної кімнати.

«Наш доступ до жінки, зважаючи на малу площу ванної кімнати, був вкрай обмежений. Але трохи часу, і ми, всі мокрі до нитки, вже тримали новонароджену крихітку на руках», – пригадують вони.

У таких екстремальних умовах жінка народила здорову донечку. Медики, діючи за протоколом, провели немовляті первинний туалет, перерізали пуповину, дочекалися, щоб відійшла плацента, й госпіталізували маму з дитиною в один з пологових будинків Львова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛОЦЕМДМК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *