ОСТАННІ НОВИНИ

Театр воскресіння запрошує на прем’єру «Уроку» Йонеско

Андрій Котенський

|

Львівський академічний театр «Воскресіння» готує нову прем’єру – «Урок» Ежена Йонеско. Перші покази вже заплановано на 19, 22 та 28 жовтня. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

Вистава поставлена в жанрі комедійної рок-драми. У головній ролі заслужений артист України Петро Микитюк.

«Людство постійно проходить уроки історії і зараз ми проходимо новий. В контексті війни, яку розпочала росія проти України, п’єса набуває нового значення. Ежи Йонеско стверджував, що його п’єси попереджають людей про небезпеку в якій люди ризикують опинитись. Ситуації, характери і діалоги його п’єс слідують скоріше образам і асоціаціям, це не сюжетний театр. Текст тут стоїть поза сюжетом, що дозволяє режисеру в повній мірі використати свою творчу фантазію», – йдеться у повідомленні.

Основна ідея на якій буде грунтуватися вистава – це боротьба, яка відбувається між демократичним, цивілізованим світом і тоталітаризмом.

«У п’єсі є три головні персонажі: вчитель, учениця, служниця. В образі вчителя ми бачимо тирана, божевільного диктатора. Показуючи образи в жанрі сатири, ми не залишаємо місця для страху і тим самим ще раз підкреслюємо, що наш народ непереможний. Сміх – це зброя, яку не може перемогти жоден тиран. Народ, який сміється над тиранією – непереможний. За режисерським рішенням служниця буде представлена в трьох образах, які уособлюватимуть слуг будь-якого режиму: військовий комплекс, пропаганда-медіа і коханка. У виставі буде задіяний рок-гурт театру «Воскресіння», який виступатиме ще одним персонажем», – повідомляють у театрі.

П’єса «Урок» Е.Йонеско входить до авангарду французької і світової драматургії. Це пробуджує творчу уяву. Вистава зроблена в жанрі комедійної рок драми. Комедійно-сатирично висміюється автократія і агресія у будь-якому вигляді. Яскравий бурлеск акторської гри, рок-гурт і візуальне рішення не залишать Вас байдужими. Народ, який сміється – непереможний!

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *