ОСТАННІ НОВИНИ

«Антикорупціонери» при ВРУ торгували посадою ректора вишу у Вінниці

Наталя Дуляба

|

Шахраї, прикриваючи фейковим статусом представників антикорупційних комітетів при Верховній Раді, за 50 тисяч доларів пропонували кандидатці у ректори вишу у Вінниці сприяння у призначенні. Про це Львівському порталу повідомили у Держбюро розслідувань.

Йдеться про двох аферистів, які, прикриваючись гучними посадами, намагалися заробити на виборах ректора в одному з університетів Вінниччини.

Перший зловмисник представлявся керівником відокремленого підрозділу антикорупційного комітету у Вінницькій області при Верховній Раді, другий – головою антикорупційного комітету при ВРУ. Для цього шахраї навіть підробили собі відповідні посвідчення.

Встановлено, що вони не мають жодного стосунку до роботи в антикорупційних органах чи парламенті. Однак аферисти запропонували «допомогу» одній із кандидаток на посаду ректора. За 50 тисяч доларів фігуранти обіцяли «залучити власні зв’язки в органах влади» та посприяти її обранню.

Як уточняють в Офісі генпрокурора України, своє сприяння зловмисники обіцяли працівниці університету. Вони мали за допомогою посадовців центральної влади скасувати наказ Міносвіти, який перешкоджає їй обійняти постійну посаду у виші.

Жінка на словах проявила зацікавленість в пропозиції, проте відразу звернулася до правоохоронців. Відтак аферистів затримали на «гарячому» під час передачі авансу – 20 тисяч доларів.

Зловмисників було затримано «на гарячому» під час отримання авансу в 20 тисяч доларів.

Обом чоловікам оголосили підозру в підбурюванні до надання неправомірної вигоди та заволодінні чужим майном шляхом обману (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання – до до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *