ОСТАННІ НОВИНИ

За 28 млн грн Замарстинівський парк облаштують для реабілітації

Ольга Денисяка

|

Замарстинівський парк розташований поблизу реабілітаційного центру Незламні (UNBROKEN). В парку облаштують інфраструктуру та комфортні умови для реабілітації військових та цивільних, зокрема дітей, які постраждали від російської агресії. На першому етапі реновації, робитимуть лише все необхідне для реабілітації. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

 Як повідомили у департаменті містобудування Львівської міської ради, найперше буде облаштовано інклюзивні прогулянкові доріжки. Вздовж центральної алеї мають встановити дитячі та спортивні ігрові елементи, які придатні для людей з інвалідністю. Всього у парку встановлять 22 дитячі ігрові елементи: гойдалки для дітей різного віку, балансири, пісочниці, лазанки та навіть дерев’яну хатинку. Зі спортивних елементів – тенісні столи та шахи. Також тут будуть дерев’яні павільйони, лавки та смітники, облаштують дренажну систему та додаткові лотки для водовідведення.

Варто зазначити, що у парку існує мережа оздоровчих стежок – теренкурів, загальною протяжністю 6,7 км. Теренкури як спосіб реабілітації поширені в Європі, проте недостатньо в Україні. В більшості міст їх просто немає. Чотири маршрути різної складності будуть поєднані з мережею інклюзивних доріжок, які передбачені проєктом капітального ремонту парку.

“В першу чергу в парку буде облаштовано  інклюзивні прогулянкові доріжки, спортивні тренажери та іншу інфраструктуру для реабілітації. А от такі частини проекту, як вигульний майданчик чи амфітеатр  – не є першочерговими зараз. Тому на даному етапі  не будуть встановлені. Однак, на тендер ми мусимо подавати увесь проєкт загалом, хоча будемо реалізовувати його поетапно. 

Враховуючи розпорядження міського голови Львова про обмеження фінансування непершочергових видатків з бюджету в умовах воєнного стану, в першу чергу ми будемо реалізовувати те, що стосується реабілітації пацієнтів центру «НЕЗЛАМНІ» та Першого ТМО Львова. Всі інші розважальні елементи будемо встановлювати коли це буде доцільно», – пояснив Тарас Кубай, директор департаменту містобудування Львівської міської ради.

Загальна кошторисна вартість усього проекту – 25,8 млн грн. Бюджетом розвитку на 2023 рік виділено 9,3 млн грн.

Додамо, Замарстинівський парк розташований впритул до лікувальних корпусів Національного реабілітаційного центру Незламні. Оскільки кількість тих, хто потребує реабілітації внаслідок воєнних дій, постійно збільшується, місто прийняло рішення використати потенціал парку для відновлення поранених – облаштувати потрібну для цього інфраструктуру.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *