ОСТАННІ НОВИНИ

В’язням у Львові щомісяця постачали по 2-3 кг наркотиків

Наталя Дуляба

|

У Львові викрили два злочинні угруповання, які продавали метадон, в тому числі й в’язням. Щомісяця ділки збували по 2-3 кг наркотиків. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, зловмисники уроздріб продавали метадон мешканцям Львова, зокрема в місця позбавлення волі. Постачальниками гуртових партій наркотичного засобу була інша організована група, яка закупляла його на території Вінницької області.

Щомісячний обіг «товару» коливався в межах 2,5-3 кг. Орієнтовний прибуток становив близько 5 млн грн.

Як уточняють в управлінні СБУ у Львівській області, до складу організованої злочинної групи входили 8 осіб, кожен із яких виконував певну функцію. Своїх клієнтів ділки підшукували через особисті зв’язки в регіоні та через посередників у тюрмах.

«У місцях позбавлення волі поставку здійснювали через посилки для в’язнів, маскуючи товар серед продуктів харчування», – кажуть у спецслужбі.

У ході багатоетапної спецоперації затримали всіх учасників схеми, у них вилучили партію метадону, вартість якої за цінами чорного ринку становить більше 2 млн грн.

Зловмисникам оголосили підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, перевезення, зберігання та збут наркотичних засобів). Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі слідство триває, правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до наркоторгівлі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *