ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові парачемпіонка з фехтування отримала посвідчення водія

Маркіян Рой

|

У сервісному центрі МВС, що у селі Зимна Вода, українська парачемпіонка з фехтування на кріслі колісному Надія Дьолог успішно склала практичний іспит та отримала посвідчення водія категорії «В». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Парачемпіонка стала однією із перших слухачок Автошколи для осіб з інвалідністю та проходила навчання на базі Львівського державного університету внутрішніх справ.

Надія Дьолог родом із Закарпаття. У дитинстві вона отримала важку травму хребта й відтоді пересувається на кріслі колісному. У 25 років переїхала до Ужгорода. Там спершу займалася паверліфтингом, а у 2015-му відкрила для себе фехтування.

Нині вона є призеркою багатьох всеукраїнських та міжнародних змагань. Останнє її досягнення – срібна медаль на Чемпіонаті світу з фехтування на кріслі колісному, що відбувся цьогоріч на початку жовтня в Італії.

Також, окрім захоплення спортом Надія Дьолог активно опікується питанням безбар’єрності. Жінка прагне, аби всі українські міста стали доступними для людей з інвалідністю.

Однією із важливих цілей для Надії було навчитися самостійно керувати автомобілем. Адже для тренувань їй доводиться часто їздити на далекі відстані із важким спорядженням.

Аби досягнути мети, жінка розпочала навчання в Автошколі для осіб з інвалідністю у Львові. Теоретичний етап вона проходила онлайн й успішно склала іспит у сервісному центрі МВС. Наступним був практичний курс із кермування.

Жінка успішно склала іспит й одержала водійське посвідчення, про яке так довго мріяла.

«У своєму місті я не мала змоги навчатися на автомобілі із ручним управлінням. Тож дуже зраділа, дізнавшись про Автошколу у Львові. Теоретичний курс змогла пройти віддалено, оскільки тоді перебувала закордоном. Я спортсменка, тому потрібно часто їздити на тренувальні збори до інших країн, і без автомобіля обійтися неможливо. Він дає комфорт та свободу у пересуванні. Сьогодні я вже на фінішній прямій перед отриманням посвідчення водія. Хоч дуже хвилювалася, але загалом почувалася впевнено за кермом завдяки попередньому навчанню та підтримці інструкторів», – відзначила Надія Дьолог.

Начальник Регіонального сервісного центру Головного сервісного центру МВС у Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях Павло Яцина зазначив: «Перед складанням іспиту особа реєструється через спеціальний термінал. Після цього разом з інструктором виконує практичну частину за кермом. Й у разі успішного складання іспиту із мінімумом допустимих помилок – отримує водійське посвідчення».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *