ОСТАННІ НОВИНИ

Україна допомогла Румунії викрити постачання героїну в іранських фініках

Наталя Дуляба

|

Українські правоохоронці допомоги колегам із Румунії викрити угруповання, яке з Ірану постачало героїн у фініках. Організатора наркотрафіку затримали 9 жовтня. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора України.

Йдеться про міжнародне угруповання, до якого входили румунські та іноземні громадяни, зокрема Туреччини. У травні 2022 року через румунський порт Констанца вони підпільно ввезли 186 кг героїну, який сховали у 16 тоннах фініків, імпортованих з Ірану.

Двох румунів, підозрюваних у транспортування наркотиків, спіймали торік у вересні в Одесі за запитом правоохоронців Румунії. Вони дотепер залишаються під вартою в Україні.

Після цього затримання розпочалась масштабна операція румунських поліцейських, яким допомагали Офіс генпрокурора України, СБУ, також долучався й Європол.

Українські слідчі та прокурори передали румунським колегам матеріали щодо осіб, які могли бути причетними до наркотрафіку з Близького Сходу.

На підставі матеріалів спільного з українськими правоохоронцями розслідування, яке триває більше року, 9 жовтня у Румунії затримали організатора каналу контрабанди героїну.

«Міжнародне співробітництво правоохоронних органів відіграє визначальну роль у боротьбі з організованою злочинністю. Нещодавня масштабна операція румунської поліції вкотре це доводить. Високо ціную спільну роботу наших українських колег та міжнародних партнерів. Сподіваюся на продовження ефективної співпраці та нові результативні операції», – прокоментував генпрокурор України Андрій Костін.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *