ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі нічного перебування бездомних у Львові виявили коросту

Наталя Дуляба

|

У центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб, що у Львові на вул. Кирилівській, 3-А, виявили коросту. Тепер заклад закриють на дезінфекцію. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Коросту виявили в одного з працівників, лабораторне підтвердження надійшло ввечері 9 жовтня. Відтак сьогодні, 10 жовтня, заклад ініціює повну дезінфекцію своїх приміщень.

«Короста – це інфекційне захворювання, яке передається безпосередньо при тактильному контакті. Сьогодні ми звертаємося до обласної санепідеміологічної служби, щоб вони провели дезінфікуючі заходи в усій нічліжці», – прокоментувала керівниця центру соціальних послуг «Джерело», у структурі якого є нічліжка, Зореслава Люльчак.

Зазначимо, працівники нічліжки на вул. Кирилівській постійно проходять профілактичні медогляди. Працівник, у якого виявили коросту, напередодні вже пройшов лікування від дерматиту. Однак після додаткових лабораторних обстежень у нього виявили коросту.

Довідково: короста – інфекційне захворювання шкіри, яке супроводжується свербінням та папульозними висипаннями. Його збудником є кліщ, що паразитує у верхніх шарах шкіри, носієм є тільки людина.

Основним джерело передачі корости є саме людина. Зазвичай її підхоплюють у побутових умовах (сон в одному ліжку або через речі, якими користувався хворий:постільна і натільна білизна, одяг, рушники, рукавички, іграшки, гроші тощо).

Гине кліщ за температури вище 50 °C, тому кип’ятіння білизни чи прасування вбиває його. Також кліщі та їхні личинки практично відразу гинуть за температури нижче нуля, тобто морозна погода також сприяє їхньому знищенню.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *