ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовицю Львівської міськради засудили на сім років за вивіз чоловіків за кордон

Ольга Денисяка

|

Суд призначив 7 років за ґратами посадовиці Львівської міської ради за організацію незаконного переправлення чоловіків призовного віку через держкордон. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Встановлено, що начальниця одного з відділів соціального захисту Львівської міської ради організувала схему переправлення чоловіків призовного віку через держкордон. Для цього вона організувала виготовлення фіктивних довідок медико-соціальної експертної комісії. На підставі яких чоловіку надавалась група інвалідності, і він міг безперешкодно перетнути кордон. Ціна послуги становила 1 300 доларів США з особи. Таким чином посадовиця Львівської міськради заробила понад 8 млн грн.

Зазначимо, що мова йде про 48-річну очільницю Сихівського відділу соціального захисту Марію Максимів.

Чиновницю визнали винною в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 ККУ). Їй призначили покарання у виді 7 років позбавлення волі. Також позбавлено права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій терміном на 2 роки та конфіскація майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *