ОСТАННІ НОВИНИ

На «ухилянтах» посадовиця Львівської міськради заробила понад 8 млн грн

Анастасія Диняк

|

Служба безпеки України виявила понад 8 млн грн у чиновниці ЛМР, яку викрили на незаконному вивезені військовозобов’язаних за кордон. Про це Львівському порталу повідомили у СБУ.

Так, СБУ провела обшуки у начальниці одного із районних відділів соціального захисту управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради та її спільників, які були працівниками медичних установ.

Правоохоронці виявили у фігурантів:

  • документацію, яка підтверджує організацію вказаної злочинної схеми;
  • два автомобіля преміум класу вартістю понад 75 тисяч США;
  • понад 8 млн грн у гривневому еквіваленті.

Нагадаємо, чиновниця налагодила злочинну схему: за 1 300 доларів вона за допомогою спільників у медустановах підробляла акт огляду Медико-соціальної експертної комісії про встановлення групи інвалідності. Це давало змогу «клієнтам» безперешкодно виїхати за кордон в умовах воєнного стану.

Жінці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Їй загрожує до дев’яти років з ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна.

Окрім того, правоохоронці вже встановили осіб, які встигли скористатися послугою. Щодо них буде окремо прийнято рішення. Наразі триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності усіх учасників схеми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *